Success stories Reports

 Success stories

Cultivarea pomușoarelor - Râșcani

S-ar putea întâmpla ca locul tău în viață să-l alegi minuțios și să nu fie cel așteptat, sau să fie găsit la întâmplare, mizând doar pe o ofertă întâmplătoare a soartei. În cazul nostru a fost cea de a doua. Fiind la început de cale dezorientați, am luat-o care și încotro. Dar oricare n-ar fi fost soluția la acel moment ne doream cu orice preț să rămânem în țară, și nici să nu ne pierdem în vâltoarea evenimentelor. A fost numai o idee, o adiere de vis, ca mai apoi să prindă aripi și contur o afacere. Este istorioara poetesei Alexandra Ungureanu, din satul Cucuieții-Vechi, raionul Râșcani, care nu demult a devenit agricultor, lansând împreună cu soțul Emil, o afacere de familie în domeniul cultivării pomușoarelor.
Odată plantați....

Fabricarea articolelor din PVC - Cahul

SRL „UNIC PLAST COM” şi-a început în anul 2012 activitatea de comercializare a articolelor de PVC – uşi şi ferestre în or. Cahul, la iniţiativa curajoasă a fondatorului  acesteia –Beşliu Stanislav.
 În 1997 Stanislav a plecat în Irlanda unde timp de 5 ani a lucrat la o fabrica de producere a uşilor şi ferestrelor din PVC.  Acumulând o vastă experienţă în domeniul fabricării uşilor şi ferestrelor din PVC şi totodată în marketing şi relaţiilor publice, şi-a unificat cunoştinţele şi abilităţile într-o proprie idee de afacere pe care a lansat-o anul 2012 în localitatea de baştină.
În scopul lansării afacerii, Dl Beşliu Stanislav a frecventat cursul de instruire ”Cum să inițiezi o afacere”, organizat în cadrul Proiectului: ”Suport....

Apicultura – Ialoveni

Becciev Andrei, un moldovean de 34 de ani, a ales sa faca ceea ce ii place, si anume sa creasca albine. A mizat pe posibilitatea de a ajunge la 120 de stupi si o productie de doua tone anual, pe o perioada de cinci ani, hotarandu-se sa renunte la cultivarea cerealelor si sa investeasca in apicultura.
Bardar este un sat din raionul Ialoveni, unde intalnesti sute de hectare cultivate cu floarea soarelui sau rapita. Toate acestea reprezinta atuurile zonei, care o califica drept una excelenta pentru apicultura.
Beeciev Andrei a renuntat la viata de birou pentru a duce un trai mai bun si mai sanatos la tara.
„La mine, totul a pornit ca o traditie", spune el. Bunicul lui a fost si el apicultor din zona pe vremea comunismului, iar acum Andrei a preluat aceasta pasiune pentru harnicutele....

Ferma de ovine – Criuleni

Creşterea animalelor, o afacere fără viitor. Sau poate nu?
Are viitor, ne-a mărturisit tînărul antreprenor.
La numai 25 de ani, Dumitru Fondos  din Hîrtopul Mare – un sătuc mic din raionul Criuleni –deţine deja peste 100 de animale.  122, mai exact, pentru că “în clipa de faţă am 100 oi şi 22 de capre”, spune cu precizie matematică Dumitru. Afacerea, şi-a deschis-o cu un an şi jumatate în urmă pe cînd numai venise de la muncă de peste hotare. Fiind tînar şi perspicace a tins să prindă şi toate informaţia necesară ce înseamnă o afacere.
    
Despre modalităţile de administrare și lansare a unei afaceri, Dumitru....
   Pages: «1» 2