Success stories Reports
GŢ ”Andrei Purcel” a  optat  pentru creşterea porcinelor în sistem gospodăresc, pe aşternut de paie  pentru că nu necesita investiţii mari la amenajarea adăpostului. Hrana se compune din 50% grâu, 20% porumb, 25% şrot de soia si 5% premixuri.  În urma utilizării acestei metode de creştere animalele sunt stresate mai puţin, lucru ce conferă un gust mai bun cărnii. Deşi afacerea este abia la început de cale, antreprenorii au reuşit să obţină un spor de 1 kilogram pe zi la prima partidă de porci.
 
Activitatea este avizata sanitar - veterinar si respectă toate standardele ce ţin de  siguranţa alimentară şi bunăstarea animalelor. În GŢ „Andrei Purcel” sunt 2 angajaţi. Creşterea şeptelului va condiţiona  si creşterea numărului de locuri de munca.
 
Deşi pare a fi depăşită, tehnologia de creştere a porcinelor pe aşternut de paie, utilizată de zeci de ani, s-a adeverit a fi una eficientă. Asta pentru că, în comparaţie cu sistemul industrial de creştere a porcinelor pe pernă de apa, cu grătare,  tehnologia tradiţională implică mult mai puţine cheltuieli pentru energia electrică şi apă. Unde mai pui că porcii sunt mai puţin stresaţi fiindu-le asigurat un confort sporit, fapt care condiţionează obţinerea unei producţii mai naturale şi gustoase, apropiată de standardele europene. 
 
Deşi nu este specialist în domeniul zootehniei şi nici a medicinii veterinare Zinaida Tabacaru a ajuns să cunoască tehnologia creşterii porcinelor în detaliu. Este mândră de realizările sale şi perseverează împreună cu fiul său Andrei, revenit la baştină: „Nu mi se mai pare atractiv sa lucrez pentru străini, îmi place mai mult aici la ferma. E afacerea noastră din care putem să trăim decent”, a mărturisit fiul dnei Zinaida Tabacaru.